بسیاری از افراد خاندان پهلوی به راحتی و برخلاف قانون اساسی به رانتخواری و سایر فسادهای اقتصادی دست میزدند بدون آنکه در قبال آن رفتارها مجازات شوند، حال آنکه اگر افراد عادی و غیروابسته به رژیم مرتکب آن فسادهای میگشتند با مجازاتی سنگین مواجه بودند.
شاه نه تنها به مبارزه با فساد در داخل کشور اهتمامی نداشت، بلکه برای جلوگیری از اشاعه فساد نزدیک ترین افراد منسوب به خود نیز تلاشی نمی کرد. این مسئله بی آبرویی زیادی را در کشور برای خاندان سلطنت ایجاد می کرد و گاهی حتی در خارج از کشور نیز بازتاب های بسیار منفی با خود به همراه داشت . . .
در این سند نامه محسن رئیس سفیر ایران در لندن به دکتر امینی نخست وزیر مبنی بر معرفی دانشجویان متحصن در سفارت و ارسال گزارش سوابق تحصیلی آنها ازجمله دانشجویان دولتی و بورسیه ، مشاهده می شود. سفیر ایران همچنین تعطیلی کاباره شهرزاد در لندن بدلیل مغایرت با مصلحت دانشجویان ایرانی را به تهران پیشنهاد می کند.
از سال 1342 به بعد با افزایش قیمت نفت، شکل گیری اقتصاد رانتی و نوسازی اقتصادی از بالا، اقتدارگرایی حکومت تشدید گردید و به موازات آن سوء استفاده از قدرت و فساد اقتصادی بیش از گذشته رواج یافت. ساخت اقتصادی ایران در دهه 40 و 50 و از نوع عمدتاً دولتی و رانتیر بود . . .
در این تصویر برپایی یک جشن در دربار محمدرضا پهلوی مشاهده می شود. یکی از عوامل بروز نارضایتی های گسترده از رژیم شاه، فساد بیحد و حصر دربار بود. فساد اخلاقی، تکبر و تفرعن، فساد جنسی، فساد مالی و فساد دینی تمام تار و پود دربار را در نوردیده بود.
بر طبق اسناد بر جای مانده و خاطرات اکثر دولتمردان پهلوی نظیر اسدالله علم فساد سیاسی و اقتصادی و اخلاقی در عالی ترین سطح حاکمیت پهلوی وجود داشت. در این سند، نامه آتابای معاون وزارت دربار شاهنشاهی به تشریفات کل شاهنشاهی مبنی بر سفارش تهیه مشروبات مورد نیاز توسط وزارت خارجه جهت صدور دستورات لازم به منظور معافیت و ترخیص آن از گمرک آورده شده است.
در دورۀ سلطنت فتحعلیشاه،به واسطۀ مخارج گزاف حرمسرا و عیاشى درباریان و شاهزادگان قاجار،مخارج دربار و دولت افزایش یافت.بودجه و درآمد مملکت صرف زنان حرمسراها،«وظیفۀ دعاگویان»و مقررى چاکران دربارى مىگردید.در همین ایام بود که سرجان ملکم،سر گور اوزلى،سر هارد فورد جونس،استادان لژهاى فراماسونى انگلستان به اتفاق سایر نمایندگان سیاسى آن کشور با کیسههاى زر ...
اشرف پهلوی از ابتدا راضی به ازدواج با علی قوام نبود ولی به اجبار تن به ازدواج با وی می دهد ولی پس از تبعید پدرش تصمیم به جدایی از قوام میگیرد ولی قوام به دلیل از دست ندادن موقعیتی که دامادی دربار برایش داشت تن به این کار نمیداد. ولی اشرف در این مدت با مردان گوناگون رفت و آمد داشت و عاشق مهرپور تیمورتاش شد و تصمیم به ازدواج با وی گرفت ولی مهرپور تیمورتاش ...
پدیده حجاب و چادر اسدالله علم را گرفتار هراس کرده است. او در بازگشت از شیراز به شاه می گوید: چیزی که دیروز خیلی باعث تعجب من در دانشگاه پهلوی شد مشاهده زیادی دختر چادر به سر بود. وقتی که غلام رئیس دانشگاه بودم، دختر چادر به سر را مسخره میکردیم. یک نفر هم برای نمونه پیدا نمیشد.
فرح را خواستم و به او نهیب زدم که زنیکه گدازاده خجالت نمی کشی این قبیل کارها را در جلوی چشمان کارکنان دربار انجام می دهی؟ فرح گفت:«درست گفته اند شاه می بخشد شیخ علیخان نمی بخشد. خود محمدرضا مرا آزاد گذاشته....»
تلگراف محمد رشیدیان درمورد اغفال شهربانو دختر عباس ملاولی توسط کروریان بخشدار رامهرمز ، احتکار قند بدلیل گرانفروشی بخشدار ، بانضمام نامه استانداری استان ششم به وزارت کشور مبنی بر ارسال مراتب مذکور به دادسرای اهواز جهت رسیدگی
نامه ای مبنی بر شکایت از سوء رفتار اسدالله رشیدیان بدلیل پرورش افراد فاسدی نظیر افراد مذکور در سند ، درخواست مطلع نمودن شاه از موضوع فوق جهت اتخاذ تدبیر و جلوگیری از آن.
گزارشی در مورد سوء استفاده های مالی و اختلاس برخی از افراد خاندان سلطنت در قراردادهای شرکتهای مختلف ، تصرف زمینهای کشاورزی ، کارسازی ، اخذ رشوه ، دخالت در معاملات دولتی و ...
کارمندان دربار شاهنشاهی که به منظور جلب عنایت شاهانه، یک شبکه مجهز زن رسانی دایر کرده بودند، زیباترین و معروف ترین زنهای اروپا و آمریکا را به طور مرتب میان اروپا و ایران و بالعکس وارد و خارج می کردند.
جشن هنر شیراز جمله برنامه های مفسدانه شاه و فرح در دوران پهلوی بود که سر و صدای زیادی به پا کرد و حتی سفیر انگلیس نیز از میزان فساد اخلاقی این جشن حیرت کرد.
روزنامه رستاخیز که ارگان رسانه ای حزب انحصاری شاه به نام رستاخیز بود. در اینجا شاه کارگران را به کار بیشتر ترغیب می کند درحالی که در آن دوران فساد در کشور از دربار در حوزه مسائل مالی و اخلاقی گرفته تا به کابینه وزرای دولت گسترده بود.
حزب ایران نوین که یکی از احزاب فرمایشی و دستوری رژیم پهلوی می باشد در یکی از رژه های انتخاباتی و نمایش خود شاهد بی و بندباری جنسی بود. در سند ذیل به این واقعه اشاره می شود و امیر عباس هویدا سعی دارد آن را مخفی نگه دارد...
واکنش مردم عادی شیراز که ضمن گردش در خیابان یا خرید از مغازهها با چنین صحنه مسخره و تنفرانگیزی روبرو میشدند، معلوم است، ولی موضوع به شیراز محدود نشد و طوفان اعتراضی که علیه این نمایش برخاست به مطبوعات و تلویزیون هم رسید.
اشرف پهلوی که در دوره سلطنت رضاخان پهلوی نقشی به جز شوهرداری برای او تعریف نشده بود، در دوره پهلوی دوم به نهایت قدرت ممکن رسید و به تعبیر بسیاری به مرکز ثقل و کانون قدرت و منشاء تأثیرگذاری برتصمیمات شاه تبدیل شد.